Afspraken voor diverse spreekuren
Voor een afspraak kunt u op werkdagen bellen tussen 08.00 en 10.30u, 0228-322727, keuze 3.
Belangrijk!
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Zij is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Spreekuur huisarts:
Een afspraak voor het spreekuur duurt 10 minuten. Indien u meerdere klachten heeft te bespreken of een klacht waarvoor meer tijd nodig is (denk bijvoorbeeld aan psychische klachten of klachten met een uitgebreide voorgeschiedenis), bespreekt u dit dan telefonisch met onze assistente. Zij zal dan een dubbele afspraak voor u inplannen. Wij vinden het prettig om voldoende tijd voor u te hebben.
Terugbel spreekuur en beeldbellen:
Een telefonisch consult is bedoeld voor een korte vraag of om een uitslag te bespreken. U kunt hiervoor ’s morgens vóór 10.30 uur een afspraak maken. U wordt dan op het door u opgegeven telefoonnummer terug gebeld door de huisarts. Indien beeld nodig is kunnen uw foto’s tijdens het telefonisch consult digitaal beoordeeld worden, bijvoorbeeld voor telemonitoring van wonden. Daarnaast is het telefonisch mogelijk om mensen te monitoren met onder andere hartfalen (gewicht metingen), of ernstige Covid klachten (zuurstof metingen), of hoge bloeddruk (bloeddruk metingen). Een bloeddrukmeter of zuurstofmeter kunnen wij op indicatie van de huisarts aan u uitlenen.
Huisbezoek:
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts eventueel ook bij u thuis komen. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de huisartsenpraktijk zelf zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Als het enigszins mogelijk is, willen we dan ook graag dat u naar de praktijk toe komt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.
Spreekuren doktersassistentes en praktijkondersteuners:
Bij de doktersassistente kunt u o.a. terecht voor injecties, bloeddruk meten, suikermeting, oren uitspuiten, behandeling van wonden en wratten, uitstrijkjes. Ook controleren en begeleiden zij mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Op indicatie van de huisarts kunt u bij de doktersassistente ook terecht voor de uitleen van o.a. een elektrische bloeddrukmeter, een 24-uurs bloeddrukmeter of saturatiemeter.
De praktijkondersteuners doen zelfstandig, onder supervisie van de huisarts, spreekuur voor mensen met chronische ziekten zoals diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, astma en COPD. Daarnaast is er een praktijkondersteuner voor de ouderenzorg en zijn er praktijkondersteuners-ggz voor mensen met psychische klachten.